Onderwijs Inkoop Groep - Besparen met een hart voor onderwijs

  • Tel: 036- 8201000
  • E-mail : info@onderwijsinkoopgroep.nl
  • Tel: 036- 8201000
  • E-mail: info@onderwijsinkoopgroep.nl
  • Gildenveld 3
    3892 DC Zeewolde

  • Ma t/m vr
    9:00 tot 17:00 uur

Het OIG concept

De aanpak van De Onderwijs Inkoop Groep bestaat uit 7 stappen. Binnen deze stappen brengen we uw volledige inkoop in kaart en richten we de inkoop voor u in.

Stap 1: Kennismaking met alle betrokkenen
Relatie en vertrouwen vormen de basis voor onze werkzaamheden in uw organisatie. Voor we aan de slag gaan maken we graag persoonlijk kennis met de betrokken mensen, zodat iedereen weet wie we zijn en wat we komen doen. Dit is een essentiële voorwaarde voor een samenwerking met resultaat.

Stap 2: Scan van de inkoop
Na de kennismaking gaan we concreet aan de slag. Aan de hand van een Inkoopscan brengen we de inkoop van uw organisatie op 15 segmenten in kaart. Na deze scan weet u precies hoe u er voor staat.

Stap 3: Analyse en benchmark
Na de scan voeren we een analyse uit en zetten deze in een benchmark, zodat we inzicht krijgen in hoe de voorwaarden zich verhouden tot wat gangbaar is in de markt.

Stap 4: Onderhandelingen
Als alle gegevens bekend zijn gaan we voor u in gesprek met de leveranciers. In dit gesprek bespreken we de uitkomst van de benchmark en onderzoeken we welke ruimte er is.

Stap 5: Rapportage
De uitkomst van de analyse en benchmark wordt kort en bondig, inclusief een voorstel met betrekking tot de implementatie van de potentiële besparingen, aan u gerapporteerd.

Stap 6: Implementatie
Na goedkeuring door de bestuurder worden de besparingen geïmplementeerd. Wij verzorgen de volledige implementatie, zodat u volledig ontzorgd wordt. Per inkoopsegment worden de inkoopafspraken inclusief bonussen en looptijden waar mogelijk opnieuw vastgelegd. Met het zetten van uw handtekening onder de nieuwe overeenkomsten liggen deze pas definitief vast.

Stap 7: Borging
De nieuwe inkoopafspraken worden vastgelegd. De Onderwijs Inkoop Groep zorgt voor de aanlevering van de nieuwe contracten of addendums en houdt zicht op de ondertekening. De nieuwe overeenkomsten worden opgeslagen in ons systeem. Door in te loggen met uw eigen gegevens heeft u altijd toegang tot de actuele contracten. Wij houden de jaarlijkse indexatie en de einddata voor u in de gaten, zodat we op tijd kunnen anticiperen op ontwikkelingen.

Inkoop is een doorlopend proces, geen eenmalige gebeurtenis! Om die reden biedt de Onderwijs Inkoop Groep scholen voortdurend toegang tot scherpe mantelcontracten. Deze mantelcontracten zijn afgesloten specifiek voor de deelnemende scholen. Omdat de Onderwijs Inkoop Groep enkel het belang van de scholen behartigt is dit model volledig transparant. Kortom; samen scherper inkopen!

Contact opnemen

Vul het formulier hiernaast in of stuur een  en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen 036 8201000

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur

Vul uw gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met u op: