Onderwijs Inkoop Groep - Besparen met een hart voor onderwijs

Gildenveld 3

3892 DC Zeewolde

Ma t/m vr

9:00 tot 17:00 uur

Onze werkwijze

Het OIG concept

De aanpak van de Onderwijs Inkoop Groep bestaat uit 7 stappen, waarin we uw volledige inkoop in kaart brengen en de inkoop voor u inrichten.

Samen scherper inkopen

Inkoop is een doorlopend proces, geen eenmalige gebeurtenis. Om die reden biedt de Onderwijs Inkoop Groep scholen voortdurend toegang tot scherpe mantelcontracten. Deze mantelcontracten zijn alleen toegankelijk voor de deelnemende scholen. Omdat de Onderwijs Inkoop Groep enkel het belang van de scholen behartigt, is dit model volledig transparant. Kortom: samen scherper inkopen! Benieuwd naar de mogelijkheden?

Stap 1. Kennismaking met alle betrokkenen

Relatie en vertrouwen vormen de basis voor onze werkzaamheden in uw organisatie. Voor we aan de slag gaan maken we graag persoonlijk kennis met de betrokken mensen, zodat iedereen weet wie we zijn en wat we komen doen. Dit is een essentiële voorwaarde voor een samenwerking met resultaat.
OIG concept

Stap 2. Scan van de inkoop

Na de kennismaking gaan we concreet aan de slag. Aan de hand van een inkoopscan brengen we de inkoop van uw organisatie op 15 segmenten in kaart. Na deze scan weet u precies hoe u ervoor staat.

OIG concept - stap 2

Stap 3. Analyse en benchmark

Na de scan voeren we een analyse uit en zetten deze in een benchmark, zodat we inzicht krijgen in hoe de voorwaarden zich verhouden tot wat gangbaar is in de markt.
OIG concept - stap 3

Stap 4. Onderhandelingen

Als alle gegevens bekend zijn gaan we voor u in gesprek met de leveranciers. In dit gesprek bespreken we de uitkomst van de benchmark en onderzoeken we welke ruimte er is.
OIG concept - stap 4

Stap 5. Rapportage

De uitkomst van de analyse en benchmark wordt kort en bondig, inclusief een voorstel met betrekking tot de implementatie van de potentiële besparingen, aan u gerapporteerd.
OIG concept - stap 5

Stap 6. Implementatie

Na goedkeuring door de bestuurder worden de besparingen geïmplementeerd. Wij verzorgen de volledige implementatie, zodat u volledig ontzorgd wordt. Per inkoopsegment worden de inkoopafspraken inclusief bonussen en looptijden waar mogelijk opnieuw vastgelegd. Met het zetten van uw handtekening onder de nieuwe overeenkomsten liggen deze pas definitief vast.
OIG concept - stap 6

Stap 7. Borging

De nieuwe inkoopafspraken worden vastgelegd. De Onderwijs Inkoop Groep zorgt voor de aanlevering van de nieuwe contracten of addenda en houdt zicht op de ondertekening. De nieuwe overeenkomsten worden opgeslagen in ons systeem. Door in te loggen met uw eigen gegevens heeft u altijd toegang tot de actuele contracten. Wij houden de jaarlijkse indexatie en de einddata voor u in de gaten, zodat we op tijd kunnen anticiperen op ontwikkelingen.

OIG concept - stap 7

Ook enthousiast geworden?

Ook enthousiast geworden over onze werkwijze? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button.

Wat zeggen onze klanten?

Logo OIG
Vraag uw energiescan aan

Laat uw organisatie scannen

Mail ons

Logo OIG
Vraag uw kosteloze analyse aan

Laat uw sanitair analyseren

Mail ons

Logo OIG
Vraag uw inkoopbeleid aan

Kom met ons in contact

Mail ons

Logo OIG
Solliciteer op de functie accountmanager

Kom met ons in contact

Mail ons

Logo OIG
Stel uw vraag aan ons

Kom met ons in contact

Mail ons